Opetin.fi tukee kouluja opetuksen kehittämisessä kohti tulevaisuuden työelämää.

Opetinta ylläpitää Taloudellinen tiedotustoimisto TAT.

Ilmoita luokkasi mukaan elintarvikealan vierailupäivään!

16.10.2017

Kaupan hyllyiltä löytyvät ruoka-, juoma- ja herkuttelutuotteet ovat monelle nuorelle tuttuja, mutta harva tuntee tarkemmin yrityksiä, joissa näitä tuotteita ideoidaan ja valmistetaan. Vuosittainen elintarviketeollisuuden vierailupäivä esittelee nuorille alan työmahdollisuuksia. Ilmoittautuminen tammikuun 24. päivä järjestettäville yritysvierailuille on nyt käynnissä.

Ruokia ja juomia valmistavissa yrityksiä työskentelee 37 600 henkilöä ympäri Suomen. Elintarviketeollisuus on merkittävä työllistäjä, ja osaamiselle sekä tekijöille on tarvetta myös tulevaisuudessa.

– Yrityksissä tarvitaan monenlaista osaamista aina valmistuksesta laadunvalvontaan ja tuotekehitykseen. Tulevaisuuden työtehtävissä näkyvät varmasti digitalisaatio, teknologian kehittyminen sekä kasvava ruokavienti, kertoo Elintarviketeollisuus ry:n työmarkkinajohtaja Mika Lallo.

Maistuva päivä elintarvikeyrityksessä -tempaus tekee elintarvikealaa tutuksi nuorille myös ensi keväänä. Päivän takana ovat Elintarviketeollisuusliiton jäsenyritykset, jotka haluavat innostaa nuoria hakeutumaan ruoka-alan opintojen ja uran pariin.

Elintarvikeyritysten ovet aukeavat koululaisryhmille seuraavan kerran 24.1.2018. Päivässä on mukana 15 yritystä, joista muutamat osallistuvat useammalla toimipisteellä. Vierailupaikkoja löytyy eri puolilta Suomea yhteensä 24.

Vierailun aikana kierretään yrityksen tiloja, kuullaan työntekijöiden uratarinoita ja opitaan yrityksen toiminnasta ja työtehtävistä. Kohteesta riippuen ryhmät voivat osallistua myös tuotekehitykseen, tai päästä koemaistamaan uutuustuotteita.

Koulut voivat hakea Maistuvaan päivään 10.11.2017 asti. Kutsu on suunnattu 8. – 9.-luokkalaisille ja lukiolaisille sekä heidän opettajilleen ja opinto-ohjaajilleen.

– Vierailulle kannattaa ehdottomasti hakea, jos koulun läheltä löytyy mukana oleva yritys. Nuorten on tärkeää päästä tutustumaan yrityksiin ja työelämään. Kipinä alan opintojen aloittamiseen ja vaikka kesätöihin voi saada alkunsa yritysvierailusta, kannustaa Lallo.

Mais­tu­vas­sa päi­väs­sä on mu­ka­na seuraavat yritykset:

Apetit Oyj:
Kasvispakastetehdas, Säkylä
Kasvistamo-koekeittiö, Helsinki
Tuoretuotetehdas, Helsinki (ryhmän koko maks. 10 henkeä)
Pizzatehdas, Pudasjärvi

Atria Suomi Oy, Nurmo

Avena Nordic Grain Oy, Avena Kantvik

Bonne Juomat Oy, Lohja (ryhmän koko maks. 10 henkeä)

Fazer Leipomot Oy, Vantaa

Fazer Makeiset Oy: Vantaa ja Lappeenranta

HKScan Finland Oy: Forssa, Vantaa ja Rauma

Juustoportti Oy, Jalasjärvi

Länsi-Kalkkuna Oy, Säkylä

Maustaja Oy, Pyhäntä

Saarioinen Oy, Huittinen

Oy Sinebrychoff Ab, Kerava

Paulig Oy, Helsinki

Sucros Oy / Suomen Sokeri Oy:
Porkkalan sokeripuhdistamo, Kantvik,
Säkylän juurikassokeritehdas, Säkylä

Valio Oy:
Pääkonttori, Helsinki
Suonenjoen hillotehdas, Suonenjoki

Vuohelan Herkku Oy, Hartola

Katso vierailukohteet kartalla

Ilmoittaudu mukaan! Lue ilmoittautumisohjeet ja täytä ilmoittautumislomake.

 

Lisätietoja:

Liisa Tikkanen, viestinnän asiantuntija, Elintarviketeollisuus ry, liisa.tikkanen(a)etl.fi, p. (09) 1488 7239