Opetin.fi tukee kouluja opetuksen kehittämisessä kohti tulevaisuuden työelämää.

Opetinta ylläpitää Taloudellinen tiedotustoimisto TAT.

Keskustelua reilumman netin puolesta

27.1.2017

Kansallinen Mediataitoviikko järjestetään jälleen helmikuun alussa. 6.-12.2.2017 järjestettävän teemaviikon tavoitteena on kehittää lasten ja nuorten mediataitoja sekä vahvistaa aikuisten valmiuksia mediakasvatukseen. TAT järjestää teemaviikolla webinaarin yhdessä Helsingin poliisilaitoksen kanssa.

Vuoden 2017 Mediataitoviikon teema on ”Ihmisten Internet”. Teemalla halutaan kiinnittää huomiota internetin tuomiin mahdollisuuksiin sekä ihmisten toimintaan verkossa. Netti on ihmisten luomus ja sen kehittyminen on ihmisten käsissä. Millaisessa netissä me haluamme toimia?

Nuoret ovat usein vikkelämpiä verkon käyttäjiä kuin aikuiset, mutta arviointikyky saattaa olla vielä kehittymätön. Mikä on laillista verkossa ja millaisia seurauksia omilla teoilla voi olla esimerkiksi Snapchatissa tai Instagramissa? Muun muassa näihin kysymyksiin kuullaan vastauksia TATin järjestämässä Mediataitoviikon webinaarissa.

Viime vuonna satoja seuraajia saavuttanut Netin pelisäännöt -webinaari järjestetään tänä vuonna tiistaina 7.2. klo 9.15─9.45. Puolen tunnin mittaisessa lähetyksessä Helsingin poliisilaitoksen vanhempi konstaapeli ja nettipoliisi Jukka Hätönen opastaa koululaisia lailliseen ja hyvätapaiseen verkkokäyttäytymiseen. 5.─9. luokkalaisille suunnatussa webinaarissa Hätöstä haastattelee TATin tubettaja Joonas Pesonen. Myös seuraajat voivat esittää kysymyksiä chatin kautta.

Viime vuoden suosiosta johtuen webinaariin pääsee osallistumaan ennakkoilmoittautumisen kautta. Rajallisen osallistujakapasiteetin vuoksi webinaariin kirjaudutaan vain luokittain tai kouluittain. Webinaarilinkkiä ei siis välitetä yksittäisille oppilaille. Lähetys myös tallennetaan jälkikatselua varten.

Ohjeet:

  • Ilmoita luokkasi tai koulusi mukaan webinaariin. Mukaan mahtuu 100 nopeinten ilmoittautunutta.
  • Mikäli mahduit mukaan, saat päri päivää ennen lähetystä sähköpostiisi linkin, josta pääset kirjautumaan webinaarilähetykseen.
  • Et tarvitse webinaarin seuraamiseen erillistä ohjelmaa, vaan voit kirjautua mukaan selaimessa. Tarkemmat kirjautumisohjeet saat osoitelinkin yhteydessä.
  • Kirjaudu ti 7.2. klo 9.10 mukaan, säädä kaiuttimet kuuluville ja osallistu keskusteluun lähetyksen chat-ikkunan kautta.

Mediataitoviikko suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä noin 50 kansallisen organisaation kanssa ja sitä koordinoi Kansallinen audiovisuaalinen instituutti KAVI. Myös TAT on yksi teemaviikon yhteistyökumppaneista. Teemaviikolla järjestetään erilaisia kampanjoita ja tempauksia eri puolilla Suomea. Lisäksi jaossa on mediakasvatusmateriaaleja, joita voi hyödyntää kasvatustyössä ympäri vuoden.

Mediataitoviikon yhteistyökumppaneiden materiaalit ja tapahtumat

Mediataitoviikko Twitterissä

Mediataitoviikko Facebookissa

 

Lisätietoja webinaarista

Auri Kohola, tuottaja, digiviestintä, auri.kohola(a)tat.fi, p. 040 8239803

 

Kuva: Meditaitoviikko 2017 /KAVI