Opetin.fi tukee kouluja opetuksen kehittämisessä kohti tulevaisuuden työelämää.

Opetinta ylläpitää Taloudellinen tiedotustoimisto TAT.

Nuorten tekemä vaikuttamisopas nuorille

26.5.2014

Kymmenen eri vaikuttajaryhmässä meritoitunutta nuorta päätti vuonna 2010 tehdä vaikuttamisoppaan nuorille. Pitkän ja sinnikkään projektin jälkeen lopputulos on nyt valmis ja kenen tahansa yleishyödyllisen toimijan vapaasti hyödynnettävissä epäkaupallisessa käytössä.

Me voimme vaikuttaa -vaikuttamisopas on erityisesti peruskoulun ja toisen asteen oppilaille suunnattu tiivis opas siitä, miten ja missä alle 18-vuotias nuori voi vaikuttaa. Oppaassa on esitelty toimiminen niin nuorisovaltuustossa, nuorisotilalla kuin koulussakin, unohtamatta toimimista Euroopankin tasolla. Opas sisältää kattavasti erilaiset tavat ja paikat vaikuttaa. Vaikuttamisopas sisältää myös vinkkejä, mitä käytännön taitoja vaikuttamisessa voi tarvita.

Ainutlaatuista oppaassa on se, että sitä on ollut tekemässä useita nuoria eri puolelta Suomea, myös taitto ja kuvitus ovat opiskelijan käsialaa. Opas sisältääkin nuorten omia kokemuksia vaikuttamisesta ja osallistumisesta.

Nuorten vaikuttamisopas

Teos on julkaistu avoimella Creative Commons Nimeä-Epäkaupallinen-Jaa samoin 1.0 Suomi (CC BY-NC-SA 1.0 FI) -lisenssillä ja sen painoversio on vapaasti ladattavissa netistä. Kirjan voi siis painattaa omaan käyttöön omilla kustannuksilla, mutta ei kuitenkaan myyntiin.

Kirjan ovat toimittaneet Ira Hietanen ja Ari Tammi, taitosta ja kuvituksesta on vastannut Mikko Sippola.

Lähde: Suomen Verkkodemokratiaseura