Opetin.fi tukee kouluja opetuksen kehittämisessä kohti tulevaisuuden työelämää.

Opetinta ylläpitää Taloudellinen tiedotustoimisto TAT.

Women in Tech -tapahtuma rohkaisi naisia mukaan teknologia-alalle

16.10.2013

Microsoftin Harini Gokul lavalla Women in tech -tapahtumassa.

Microsoftin Harini Gokul lavalla Women in tech -tapahtumassa.

Ensimmäistä kertaa järjestetty Women in Tech -tapahtuma kokosi yhteen yli 500 teknologiabisneksen ja naisten yhteisestä tulevaisuudesta kiinnostunutta opiskelijaa, yritysten edustajaa ja esiintyjää.

Tapahtuman avasi opetusministeri Krista Kiuru. Kiuru muistutti niin naisten kuin miesten tarvitsevan kannustavia roolimalleja, jotta he voisivat valita uransa ja elämäntapansa stereotypioista välittämättä.

Microsoftin johtaja Harini Gokul toi esiin, että teknologia on läsnä kuluttajien arjessa helpottamassa jokapäiväistä elämää. Naiset kuluttavat teknologiaa siinä missä miehetkin, joten heidän on oltava mukana luomassa sitä.

Naisten osuus yritysten johtoryhmissä kasvussa

Elinkeinoelämän Valtuuskunta EVA julkisti tilaisuudessa naisjohtajuutta yrityksissä käsittelevän Huippua kohti – Näin naiset toimivat yritysten johtoryhmissä -tutkimuksensa tulokset.

Analyysin mukaan suomalaisten yritysten johtoryhmissä istuvista päättäjistä 31 prosenttia on naisia. Yrityksistä 40 prosenttia ilmoitti, että naisten osuus johtoryhmissä on kasvanut viimeisen viiden vuoden aikana.

EVA:n johtaja Matti Apunen toi esiin, että erityisesti isoissa yrityksissä on Suomessa rakennettu naisjohtajuutta edistäviä ohjelmia ja menettelytapoja. Siitä huolimatta käytännön tulokset ovat parempia pienissä yrityksissä. Alle 250 hengen yrityksissä naisten osuus johtoryhmissä on 33 prosenttia, siinä missä isoissa yrityksissä se on 30 prosenttia ja yli 1 000 hengen yrityksissä vain 27 prosenttia.

Tilaisuudessa julkistettiin myös Feminine Future – Four Scenarios for Building the Technology Business of Tomorrow -trendikartta, jossa kuvataan, kuinka naiset voivat muokata tulevaisuuden organisaatioita ja johtajuutta.

Women in tech -tapahtumaa järjestämässä oli teknologia-alojen yrityksiä, yliopistoja, opiskelijajärjestöjä sekä Teknologiateollisuus ry.

www.womenintech.fi

Teksti: Mari Lehtonen
Kuva: Julia Weckman